Hollandse Helden

Op de site van de UNOX Nieuwjaarsduik heeft Boris Krielen een eervolle vermelding gekregen als Hollandse Held, naast o.a. Reinier Paping en Jacob van Heemskerck.

Hier een stukje van de tekst die te vinden was op de site van de UNOX Nieuwjaarsduik (niet meer online):

Hollandse Helden

Hollandse Helden

Je bent een echte held als je op nieuwjaarsdag een duik neemt in de koude Noordzee. Maar er zijn meer mensen in Holland die een heldendaad hebben verricht in de kou. Zo was daar Boris Krielen, die op de fiets naar ijsland ging, Reinier Paping, winnaar van de koudste elf- stedentocht ooit, Kasper Engel die bijna het kanaal overzwom, Jacob van Heemskerk, die overwinterde op Nova Zembla en Wim Hof, de man die onder het Poolijs zwemt.

Boris Krielen

Iets minder bekend, maar zeker zo heldhaftig is de expeditie die Boris Krielen ondernam door IJsland Op de fiets! In de winter van 1997 reed hij van Reyjavik naar Egilsstadir, zo’n 1.600 kilometer verderop.

Er staat ook een link naar het reisverhaal over IJsland. Afgezien van de onvolkomenheid over de afstand (800 i.p.v. 1.600 km) zegt Boris de vermelding toch zeer bijzonder te vinden.