Weblog Peak Lenin 2002

Vrijdag 23 augustus 2002

De vlucht van Amsterdam naar Moskou verliep zonder problemen. Het was een goed vliegtuig en het eten was lekker. Het vliegtuig was maar half vol dus we hadden alle ruimte. In Moskou bracht Aeroflot ons met een transitbus naar de andere hal waar we de internationale groep en gidsen hebben ontmoet; een stel Finnen, een Amerikaanse, een Thai. Kortom, een mooi samengeraapt zooitje.

Het vliegtuig naar Bishkek was een ander verhaal…Een Tupolev 154, die volgens een passagier ergens vlak na de oorlog is gebouwd. We zaten opgevouwen, helemaal achterin net voor de toiletten en naast de motoren. Het was een onrustige vlucht, met veel lawaai van die motoren die af en toe een beetje vreemd geluid maakten. Er kwamen bizarre dampen uit de wc’s en er zat een massa onfris ruikende mensen om ons heen en het eten was heerlijk. Helemaal perfect dus.

Het is rond 5 uur ’s morgens. We zitten nu op het vliegveld van Bishkek en het is hier vreselijk benauwd. De helft van de groep heeft hun bagage niet teruggevonden en die zijn daar nu achteraan aan het gaan. Onze bagage is gelukkig wel terecht. Om 9 uur vliegen we verder naar Osh waar we een nacht blijven. Zaterdag rijden we naar het basiskamp op 3600 meter.

We zijn na de laatste vlucht heel benieuwd hoe het vliegtuig voor de komende vlucht eruit ziet. We hebben hier alleen prehistorische propeller toestellen zien staan dus het zal wel wat moois worden. Meer bizarre verhalen later vanuit het basiskamp!