Opening The Globe met Hans Kammerlander

Officiële opening Travel & Outdoor Center The Globe en de eerste indoor ijsklimmuur ter wereld door Hans Kammerlander.

Südtirol en Bever Zwerfsport hebben zaterdag 26 oktober één van ’s wereld beroemdste bergbeklimmers te gast: Hans Kammerlander. Hij zal op 26 oktober van 14.00 tot 17.00 zijn boeken signeren, een presentatie en een persconferentie geven in het kader van de officiële opening van Nederlands eerste echte Travel & Outdoor center The Globe met als wereld primeur een indoor ijsklimmuur.

De in 1956 geboren Südtiroler is extreemklimmer, bergfuhrer, skileraar en met 13 achtduizenders een van de succesvolste klimmers van de wereld. Nog maar 8 jaar oud beklom hij zijn eerste drieduizender en nog voor hij 20 jaar was, had hij de beruchte Eiger noordwand, de Matterhorn en de Mont Blanc al bedwongen. Met zijn klimpartner Reinhold Messner bedwong hij vervolgens zeven achtduizenders en beklom hij, alleen of met andere partners, zes andere achtduizenders waaronder K2. Als eerste skiede hij Mount Everest en Nanga Parbat af.