Weblog Kurumdi 2003

Nog 10 dagen…

Hoeveel ik ook vantevoren regel en plan, de laatste twee weken voor vertrek zijn altijd veel chaotischer dan de weken daarvoor. Of misschien is dat alleen maar een gevoel? Ik wil nog mensen zien, muziek horen, dingen opschrijven. Eigenlijk is het een soort aanleggen van een reserve van indrukken.

Vanmorgen stond ik samen met 120 andere mensen voor het Russisch Consulaat om een transitvisum aan te vragen. Het duurde twee uur voordat ik eindelijk de drempel gepasseerd was. Binnen tien minuten stond ik al weer buiten. Vrijdagochtend kan ik m’n paspoort weer komen halen. Weer twee uur in de rij staan waarschijnlijk. Maar dat is geen ramp. En een soort voorproefje van wat nog komen gaat. 🙂

Bijna alles staat klaar, gesorteerd in bakken, voorverpakt in gekleurde zakken, voedsel, kookgerei, kleding, klimuitrusting, slaapzak, tent, ehbo, fotocamera. Qua materiaal is de voorbereiding vrijwel rond. De training heeft een goede conditie opgeleverd. Ook daar heb ik vertrouwen in. Het mentale deel is ongrijpbaarder, maar ik denk dat ook dat goed zit.

Hoe goed of slecht het soloklimmen deze keer zal bevallen kan ik waarschijnlijk pas over ruim een maand laten weten. Tijdens de expeditie zal ik geen nieuws kunnen doorgeven, maar de komende twee weken kun je hier nog wel een paar berichtjes verwachten. Stay tuned!