Weblog Kurumdi 2003

Do, or do not. There is no try.

Nog maar 6 dagen tot vertrek. Voel nu de spanning de hele tijd door me heen gaan. Hoe zal het er zijn? Hoe ver kom ik? Nee, ik ga geen poging doen: “Do, or do not. There is no try.”

Gisteren m’n paspoort weer gehaald bij het Russisch Consulaat. Nu stond ik al om 9 uur voor de deur, hoewel ze pas om 10 uur open gingen. Om 11 uur was ik weer buiten met een mooie sticker in m’n paspoort en een velletje papier erin geniet. Het wachten was eigenlijk niet zo erg, we hebben gezellig staan praten in de rij over reizen in Rusland. Iedereen had wel wat avontuurlijks te vertellen.

Vandaag staat er ‘inpakken’ op het programma. Poging om een enorme berg materiaal, kleding en voedsel in twee (rug)zakken te krijgen. Alles wat boven de toegestane 20 kilo uitkomt – volgens mijn overzicht bijna 15 kilo – zal ik achteloos meenemen het vliegtuig in, als lichte handbagage. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan!