Weblog Kurumdi 2003

Eerste live bericht uit Kyrgyzstan!

Net aangekomen in Bishkek, de hoofdstad van Kyrgyzstan. Het internetcafe op het vliegveld is een van de laatste mogelijkheden om nieuws door te geven. Mogelijk vertrek ik al meteen bij aankomst in Osh richting basecamp. Ik zal in elk geval met een Russische jeep weggebracht worden.

Hier in het internetcafe is het eindelijk lekker koel, een stevige airco blaast koude lucht over me heen. Buiten is het klam warm, wel even wennen.

Op Schiphol had ik een aardig voordeel. Ik had 25 kilo bagage en de steward was al een bon aan het schrijven, maar een vertegenwoordiger van Aeroflot kwam tussenbeide en zei dat het wel goed was zo. Not bad. Van de 15 kilo zware handbabage werd verder nix meer gezegd.

Alle vluchten gingen bijzonder goed. Beide vluchten waren met een stokoude Tupulev 154, die rammelde, trilde, gierde, maar uiteindelijk ons allemaal veilig overbracht naar Kyrgyzstan. Ook mijn bagage is heelhuids aangekomen. Transfer in Moskou was geen probleem, transitvisum van 90 euro bleek totaal niet nodig. Leuk om te weten. 🙂

Met de gids van Asia Mountains die me hier opwachtte al wat gesproken over Kurumdi en de beklimming. Die blijkt redelijk technische passages te kennen in de noordgraat. Afwachten hoe dat gaat dus. De Oostenrijkse groep is al terplekke. Benieuwd hoe hun expeditie verloopt. Verder zijn er daar geen klimmers, alleen een groep die een trekking doet in het gebied.

Plan is de eerste week acclimatiseren en klimmen rond het basecamp. Tweede week wil ik gebruiken om tochten richting Kurumdi te maken. Derde week en vierde week zijn dan voor de beklimming van Kurumdi en eventueel andere bergen in de buurt. Alles is natuurlijk afhankelijk van het weer en van hoe ik me voel.

Waarschijnlijk verschijnt het volgende bericht pas als ik weer terug ben in Osh, omstreeks 24 of 25 juli. Mogelijk zal ik via de Oostenrijkse groep tussentijds nog een bericht kunnen doorsturen naar Nederland, aangezien zij 15 juli terug naar huis gaan, halverwege mijn reis. Kortom: stay tuned!