Weblog Kurumdi 2003

Nieuws uit Osh!

Toch nog een bericht voordat ik naar het basecamp vertrek. Vlucht naar Osh was niet echt lekker. Het vliegtuigje maakte een enorme herrie en trilde alsof het elk moment uit elkaar kon vallen.

Hier in Osh is het rond de 35 graden en zonnig. ’s Middags een beetje door de stad gelopen en poging gedaan uit te rusten. Slapen in deze warmte valt niet mee. Net weer een stuk gelopen samen met twee mensen van Asia Mountains die nauwelijks Engels spreken. Gegeten in de bazaar, de lokale markt. Eten smaakte wel goed, maar je wil echt niet zien hoe het klaargemaakt wordt. Helaas krijg je dat dus wel te zien, en ze lopen ook de hele tijd langs met rauwe stukken vlees van een halve meter. Wekt niet echt de eetlust op… 🙁

Morgenochtend vroeg vertrekken we naar het basecamp Kurumdi. We rijden met een behoorlijk rotte Russische jeep, nog duidelijk stammend uit de glansrijke langvervlogen tijd van het voormalige Rusland. Ben benieuwd hoe dat is om daar 8 uur in te zitten op slechte wegen. Of eigenlijk ook niet echt.

Tot zover de laatste ontwikkelingen in Kyrgyzstan. Meer nieuws na terugkomst uit Kurumdi basecamp!

Greetz, Boris