Weblog Everest 2004

Klimteam eet Mountain High

Gisteren is het team bij elkaar gekomen. Onderwerp: het eten. Sander en Ruby schotelden een uitgebreide hoeveelheid expeditiemaaltijden voor.

Bijna niets is tijdens de expeditie zo belangrijk als goed eten. Door de hoogte vergaat je de eetlust. Iets dat je hier niet erg bijzonder vind, zul je daar zeker niet lekker vinden en waarschijnlijk dus ook niet eten. Al te gauw eet je te weinig, met alle voor de hand liggende gevolgen van dien. Een klimmer valt op Everest gemiddeld 10 tot 12 af in 9 weken.

De uit de USA komende maaltijden van Mountain High vielen erg goed in de smaak. Lasagna met vlees, Kip Teriyaki met rijst, Spaghetti met vlees en tomatensaus… tot zeer smakelijke ontbijten met verschillende bessen. Een ding is duidelijk: over het eten hoeven we ons niet druk te maken.