Weblog Everest 2004

Training in de Alpen

Terwijl Werner en Marc een week lang aan het trainen zijn in Frankrijk op de Mont Blanc, ben ik zelf met mijn vriendin voor een weekend gaan trainen in de Venedigergruppe in Oostenrijk.

Om het ‘gevoel’ voor de bergen aan te scherpen, om enkele materiaaltests te doen, om mezelf te testen, om een flinke hoeveelheid hoogtemeters te maken, om er gewoon even lekker uit te zijn. Altijd volop redenen om te gaan klimmen.

In twee-en-een-kwart dag hebben we ruim 3.000 hoogtemeter gemaakt, omhoog en omlaag. Met een korte gletsjeroversteek onder de Gross Venediger zelf en een steile rotspassage naar de Wallhorntörl. Goed om de touwtechnieken te herhalen.

Alles is naar tevredenheid verlopen. Mijn conditie blijkt in orde. De komende 3,5 weken blijf ik trainen om mijn conditie op peil te houden. Ook probeer ik nog wat aan te komen. Er is afgelopen anderhalve maand slechts 4 kilo bijgekomen. Dat is eigenlijk te weinig, aangezien klimmers gemiddeld 10 kilo afvallen op Everest.

De algemene voorbereidingen verlopen goed. M’n uitrusting is bijna compleet. Mijn superwarme donspak is eindelijk binnen. Het eten is besteld. De huiskamer begint onderhand op een buitensportwinkel te lijken. Cargo transport is gelukkig goed geregeld. Er lopen nog wat sponsoraanvragen. Hopelijk kan ik daarover binnenkort ook een positief nieuwsbericht schrijven. Keep you posted!