Weblog Everest 2004

Vijf uur voor vertrek!

Vandaag – zondag 15 augustus 2004 – om 17:30 uur vertrekken we vanaf Schiphol via Londen, Abu Dhabi en Bahrain naar Kathmandu. We blijven twee dagen in Kathmandu om de cargo over te laden, transport te regelen en papieren in orde te maken.

Afgelopen week was behoorlijk hectisch. Zoals altijd komen veel dingen op het laatste moment aan.

Dinsdag is alle cargo naar Schiphol gebracht. In totaal 37 bagagestukken, ruim 650 kilo aan tonnen en plunjebalen. Daar komen in Kathmandu nog 12 kleine en 3 grote tonnen bij met de zuurstofapparatuur.

Donderdag zaten Sander, Ruby en ik bij Meteo Consult in Wageningen. Vier van hun beste meteorologen zullen zich op de expeditie richten. Zij gaan ons vanaf 1 september dagelijks van een gedetailleerd weerbericht voorzien. Voor vier verschillende hoogtes geven ze de temperatuur, neerslag, windrichting en windsnelheid.

Ik moest voor mezelf op de valreep nog micro-tapes vinden voor mijn memorecorder. Ik verwacht dat dat een ideale hulp zal zijn om gesprekken vast te leggen voor het boek dat ik achteraf wil schrijven. Ook ga ik hiermee mijn eigen gedachten en ervaringen opnemen, zodat ik ze later zo authentiek mogelijk ter beschikking heb.

Dit is het laatste bericht vanuit Nederland. De eerste tien dagen zal er waarschijnlijk weinig nieuws verschijnen. Zodra we in het basiskamp zitten – op dag 10 – wordt de laptop en satelliettelefoon aangesloten. Dan zijn we weer online en kun je weer nieuws verwachten.

Iedereen die geholpen heeft om de expeditie en mijn vertrek mogelijk te maken wil ik bij deze heel hartelijk bedanken!

Greetz, Boris