Weblog Everest 2004

Seven climbers in Tibet!

Ook hier in Tibet blijft de ontwikkeling niet stilstaan. In ons hotel in Nyalam is zelfs een internetcafe ingericht. Een aangename verrassing. Mooie gelegenheid om het laatste nieuws op de site te zetten!

Vertrek uit Kathmandu is zonder hindernissen verlopen. De aangekondigde roadblocks zijn we niet tegengekomen. Met een busje en een vrachtwagen vol cargo zijn we donderdag naar Zangmu (2.300 meter) gereden, net over de Chinese grens. Vandaag stond de etappe Zangmu – Nyalam (3.700 meter) op het programma. Dat stuk hebben we afgelegd met comfortabelere jeeps.

In Zangmu regende het bijna aan een stuk door. Het was daar ook erg groen. Hier in Nyalam is het weer veel beter. De omgeving is rotsachtig met weinig begroeiing. De komende twee dagen blijven we hier in een hotel. Overdag maken we dan twee keer een acclimatisatietocht naar +/- 4.400 en 4.800 meter hoogte. Daarna rijden we door naar Tingri op 4.400 meter, waar we ook twee nachten in een hotel slapen. Die dag gaan we weer een tocht maken. De volgende dag kunnen we dan het basiskamp bereiken op 5.200 meter.

Het basiskamp en het vooruitgeschoven basiskamp (6.400 meter) zijn uitgerust met grote drielaags tenten om in te eten, met tafels en plastic stoelen, kachels en drie koks. Alle comfort om ons voor te bereiden op de klim en om tijdens de klim in uit te rusten. Ook heeft elk teamlid een eigen koepeltent in beide kampen om het materiaal in kwijt te kunnen en ongestoord te kunnen slapen.

De sfeer was vandaag erg uitgelaten. Tijdens de lunch was het een grote drukte aan tafel. Aan gezelligheid geen gebrek! 🙂 Ook heeft het hele team hartslag en zuurstofgehalte van het bloed gemeten en dat was allemaal in orde. Ik zat zelf op hartslag 72 en zuurstofgehalte 95%. Dit geeft aan of je voldoende geacclimatiseerd bent en door kan naar grotere hoogte.

Wil jij ook een berichtje aan mij doorgeven of succes wensen? Schrijf wat in mijn gastenboek! Dat kan ik de komende dagen nog lezen. Werkt heel eenvoudig: Ga naar www.ice-x.nl en klik in het menu op gastenboek. De rest wijst zichzelf. Ik wacht op veel reacties!! Thnx voor al jullie support!

Greetz, Boris