Weblog Everest 2004

Eindelijk aangekomen in ABC!

Inmiddels zit ik in ABC (6.400m) samen met Werner, Ruby en Marc. ABC ligt aan de voet van Mount Everest, het uitzicht is hier spectaculair, met talloze 6.000 en 7.000 meter hoge bergen en uitgestrekte gletsjers.

Sander en Harry zijn vandaag op weg naar kamp 1 op North Col (7.065m) samen met 2 Sherpa’s. Als het goed gaat blijven ze daar slapen en gaan ze morgen naar kamp 2 (7.500m). Daarna komen ze weer naar beneden.

Het gaat met mij behoorlijk goed. Slapen gaat heel goed, word 2 of 3 keer per nacht wakker om te plassen en wat te drinken, of heel soms omdat ik het gevoel heb dat ik geen lucht krijg. Alleen loop ik nog steeds te hoesten, maar dat doet iedereen hier.

Vanacht is er veel sneeuw gevallen. Nu stralende zon. Ik heb vandaag nog een halve rustdag. Ga straks denk ik nog wel een stukje richting gletsjer lopen. Alles kost hier vreselijk veel energie. Als je een tonnetje oppakt of even naar de wc gaat,dan loop je gelijk te hijgen. Raar gedoe, dat tekort aan zuurstof!

De komende weken gebruiken we om de kampen 1, 2 en 3 in te richten, zodat alles klaar is voor een toppoging. Hoe dat gaat en wie er dan sterk genoeg zijn hoor je later weer!