IJzige schoonheid in Frozen Planet van BBC Earth

Op de drempel van de winter verschijnt in Nederland de nieuwste serie van het beroemde BBC Earth: Frozen Planet. De natuurdocumentaire, waar het Wereld Natuur Fonds zijn naam aan verbindt, voert de kijker mee naar de ijzige schoonheid van de Noordpool en Antarctica. Niet eerder zijn de laatste ongerepte wildernissen op aarde zo adembenemend in beeld gebracht.

  • Frozen Planet is vanaf 29 november wekelijks te zien op Nederland 1.
  • Twee weken later, vanaf 13 december, is de zevendelige serie verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Unieke inkijk

Frozen Planet biedt een unieke inkijk in het uitzonderlijke leven op het ijs en onder water op de Noordpool en Antarctica. Die natuur staat zwaar  onder druk. Nergens zijn de gevolgen van klimaatverandering zo goed te merken als op de polen van de aarde. Zo brengt het wegsmelten van zee-ijs op de Noordpool bijvoorbeeld de ijsbeer en Arctische walvissen in de knel. Op Antarctica lijdt onder meer de keizerpinguïn onder het broeikaseffect. Bovendien zijn de ijsmassa’s op de polen ook onmisbaar voor het leven op de rest van de wereld.

Bescherming Noordpool

WNF bestaat dit jaar vijftig jaar en vraagt in zijn jubileumjaar extra aandacht voor de Noordpool. Om dieren en mensen uit traditionele gemeenschappen de kans te geven zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering werkt WNF hard aan het vergroten van beschermde gebieden. De aanschaf van de Nederlandstalige versie van Frozen Planet op Blu-Ray en DVD betekent direct een donatie voor natuurbescherming door het WNF op de Noordpool. De Nederlandstalige versie van Frozen Planet is ingesproken door WNF-ambassadrice Loretta Schrijver. In de Engelse versie is het vertrouwde stemgeluid van Sir David Attenborough te horen.