Spring naar content

expedities

Expedities van Ice-X

Ice-X Seven Summits Project

Nederlandse Chomolungma Expeditie 2004
Seven Summits, Azië

Mount Everest vanuit Tibet (8.850m) Het team wilde in het najaar van 2004 via noordcol en de noordoostgraat de top van Mount Everest (8.850m) bereiken.

15 augustus 2004 vertrok het team naar Nepal. 18 september is om veiligheidsredenen besloten de beklimming af te breken. Het hoogst bereikte punt is kamp 2 (7.500m). Het team: Werner de Jong, Marc Streefkerk, Mark Thijssen, Harry Kikstra, Sander Arens, Ruby Arens en Boris Krielen. Lees verder »

Kilimanjaro (5.895m), Tanzania, 2002
Seven Summits, Afrika

Kilimanjaro (5.895m), Tanzania De hoogste berg van Afrika, de 5.895 meter hoge Kilimanjaro in Tanzania, stond ook op het Projecta voor 2002. Een tropisch uitstapje naar de sneeuw!

Laatste week van november heeft Boris deze beklimming gedaan en stond 29 november op de top. Hoewel Boris de enige klimmer was, was het niet helemaal een solo beklimming. De autoriteiten staan dat niet toe. Je bent verplicht dragers en een gids mee te nemen. Dit heeft weinig te maken met de moeilijkheidsgraad. Het is meer een soort werkgelegenheidsplan. Lees verder »

Aconcagua (6.962m), Argentinië, 2002
Seven Summits, Zuid Amerika

Kamp II, Nido de Condores, Aconcagua (6.962m), Argentinië In Argentinië, ter hoogte van Santiago de Chili ligt de hoogste top van de Andes, van Zuid Amerika, van het westelijk en van het zuidelijk halfrond: de 6.962 meter hoge Aconcagua. Deze berg is er een van de 'Seven Summits'.

Ramon en Peter-Arjen konden deze keer helaas niet meegaan. Het werd een solo off-season expeditie voor Boris, een gewaagde onderneming. Vrijdag 29 maart 2002 stond Boris na twee eerdere pogingen op de top. Lees verder »

Elbrus (5.642m), Rusland, 2000
Seven Summits, Europa

Peter-Arjen en Ramon op de tiop van Elbrus (5.642m), Rusland DEE2000 (Dutch Elbrus Expedition 2000) is het eerste succesvol afgeronde Seven Summits-project van Ice-X.

Vrijdag 28 juli 2000 stonden Peter-Arjen, Ramon en Boris met z'n drieeën op de 5.642 meter hoge westtop. Je vindt er hier alle info over, zoals o.a. reisinfo, verslag van de expeditie, foto's, sponsors en materiaallijst. Lees verder »

Denali (6.194m), Alaska, USA*
Seven Summits, Noord Amerika

Denali (6.194m), Alaska, USA Denali (of Mt. McKinley zoals veel mensen hem beter kennen) is met 6.194 meter de hoogste berg van Noord Amerika.

Door de noordelijke ligging - de berg ligt in Alaska vlak onder de poolcirkel - is het er vaak extreem koud en de gebied is berucht om het snel veranderende en vaak slechte weer. Lees verder »

Puncak Jaya (5.030m), Papua*
Seven Summits, Oceanië

Puncak Jaya (5.030m), Papua Een meer exotische expeditie is die naar de 5.030 meter hoge Puncak Jaya (voorheen Carstenz Piramide) op Irian Jaya, de hoogste berg van Australië/Oceanië.

Of en wanneer Puncak Jaya op de agenda wordt gezet is nog niet bekend. Dit is mede afhankelijk van de politieke situatie daar. Lees verder »

Vinson (4.897m), Antarctica*
Seven Summits, Antarctica

Vinson (4.897m), Antarctica Mount Vinson is met 4.897 meter de hoogste berg van Antarctica.

Dit is technisch gezien geen heel moeilijke berg. Door de ligging op Antarctica kunnen de omstandigheden er echter bijzonder extreem zijn en kost de noodzakelijke logistieke support enorm veel geld. Lees verder »

Kosciuszko (2.228m), Australië*
Seven Summits, Australië

Kosciuszko (2.228m), Australië De Mount Kosciuszko bevindt zich in Nieuw-Zuid-Wales en is met 2.228 meter de hoogste berg van het Australische vasteland.

Er is nogal wat discussie over wat de 7e Seven Summit is, de moeilijkere Puncak Jaya of de eenvoudige Mount Kosciuszko. Daarom beklimmen veel mensen voor de zekerheid beide toppen. Lees verder »


* Ice-X heeft nog geen expedities naar deze bergen uitgevoerd. In het kader van het Ice-X Seven Summits Project zijn ze hier vermeld.

** Deze expedities vonden feitelijk plaats vóór de oprichting van Stichting Ice-X op 21 december 2000.