Spring naar content

nieuwsarchief 2002

Heb jij interessant nieuws voor Ice-X.nl? Stuur je bericht via het contactformulier.

HighLevel Sports Multi Team
24 oktober 2002 | bron: HighLevel Sports

Met ingang van 1-1-2003 is het zover! Het HighLevel Sports Multi Team doet zijn intrede. Een team met zeer professionele faciliteiten op het gebied van hardlopen, (race)fietsen en triathlon maar bestemd voor de (beginnende) recreatieve (wedstrijd)sporter. Lees verder »

Guus Smit omgekomen
19 oktober 2002 | bron: Haagsche Courant

De 38-jarige Haagse atleet Guus Smit is zaterdagmiddag om het leven gekomen tijdens een ultrasportfestijn op het eiland La Réunion in de Indische Oceaan. Hij overleed na een val van van een berg. Lees verder »

Gletsjers Kilimanjaro smelten weg
18 oktober 2002 | bron: Science

De gletsjers van de Kilimanjaro smelten zo snel dat ze tegen 2020 geheel verdwenen zullen zijn. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers in het natuur-wetenschappelijke tijdschrift Science. De Kilimanjaro in Tanzania is de hoogste berg van Afrika. Lees verder »

Opening The Globe met Hans Kammerlander
12 oktober 2002 | bron: The Globe

Officiële opening Travel & Outdoor Center The Globe en de eerste indoor ijsklimmuur ter wereld door Hans Kammerlander. Lees verder »

Dutch Tilicho Peak Expedition 2002
12 oktober 2002 | bron: Dutch Tilicho Peak Expedition 2002

In de periode van half oktober tot eind november 2002 zal een expeditie, bestaande uit 8 Nederlandse mannen als eerste Nederlanders een poging doen de Tilicho Peak te beklimmen in expeditiestijl. Lees verder »

Göran Kropp dodelijk verongelukt
12 oktober 2002 | bron: Op Pad

Op 1 oktober is Göran Kropp (35) verongelukt tijdens een beklimming van de Air Guitar, een sportklimroute op de Sunshine Wall in de Amerikaanse staat Washington. Lees verder »

Oudste mens op de Everest
23 juni 2002 | bron: Ice-X

Het is niet waarschijnlijk dat Mt. Everest binnenkort ten prooi zal vallen aan de klimmers van Ice-X. Lees verder »

Nederlander op de Everest
27 mei 2002 | bron: Ice-X

De Nederlandse alpinist Hans van der Meulen is alleen op weg naar de top van de Mount Everest. Lees verder »

Ice Age movie
15 mei 2002 | bron: Ice-X

In alle succesvolle computeranimatiefilms stalen monsterlijke doch vriendelijke wezens de show, of het nu speelgoedbeesten, insecten of ogers als Shrek waren. Ice Age gaat dankbaar op deze weg door, met een vervaarlijk ogende mammoet die tegen wil en dank terzijde wordt gestaan door een kletskous van een luiaard. Wanneer de mammoet de luiaard van een wisse dood heeft gered, lijken hun wegen weer uiteen te gaan, maar ze stuiten op een indianen-baby die in een mandje is achtergelaten. Lees verder »

Oerbossen topconferentie mislukt
25 april 2002 | bron: Greenpeace

Milieuministers zijn er op de topconferentie over biodiversiteit (soortenrijkdom) in Den Haag niet in geslaagd om maatregelen af te spreken om de laatste oerbossen op aarde te beschermen. Lees verder »

Milieuramp dreigt voor Himalaya
18 april 2002 | bron: Reuters

Wetenschappers voorspellen binnen vijf tot tien jaar een milieuramp in het Himalayagebergte als de gletsjers er in hetzelfde tempo blijven smelten als ze nu doen. Lees verder »

Greenpeace Oerbossen-actie
10 april 2002 | bron: Greenpeace

De oerbossen van de wereld worden bedreigd. Van het tropische regenwoud in de Amazone tot de besneeuwde wouden van Aziatisch Rusland. Lees verder »

Belgische Noordpool expeditie
16 januari 2002 | bron: Ice-X

De Belgische poolreizigers Dixie Dansercoer (rechts) en Alain HubertBegin februari trekken de Belgische poolexperts Alain Hubert en Dixie Dansercoer er weer op uit. Na een intense voorbereiding bevinden deze heren zich in topvorm en popelen ze om de lange tocht (2400 km!) vanuit Siberië over de Noordpool naar Canada aan te vatten. Lees verder »De Belgische poolreizigers Dixie Dansercoer (rechts) en Alain Hubert

De Belgische poolreizigers Dixie Dansercoer (rechts) en Alain Hubert