Spring naar content

nieuwsarchief 2006

Heb jij interessant nieuws voor Ice-X.nl? Stuur je bericht via het contactformulier.

Nieuwe tenten: MARABUT Benelux
20 december 2006 | bron: Persbericht

MARABUT BeneluxAl meer dan vijftien jaar lang maakt het Poolse Marabut professionele tenten voor expedities en trektochten over de hele wereld. Vanaf nu zijn deze tenten dan ook eindelijk in Nederland verkrijgbaar. Lees verder »

Djørney True Adventure
20 december 2006 | bron: Djørney True Adventure

Djørney True Adventure is een nieuwe, kleine reisorganisatie die zowel zomer als winter de avontuurlijke reiziger een uniek programma aanbiedt. Voor de buitensporter die op zoek is naar net wat meer uitdaging en zwaardere tochten, is het reisprogramma onderverdeeld in vier categorieën: EXPEDITIE, TREK, PEAK en PROJECT. Lees verder »

Geen ijs meer op Noordpool zomer 2040?
20 december 2006 | bron: WNF.nl

Geen ijs meer op Noordpool zomer 2040?De kans bestaat dat de Noordpool in de zomer van 2040 ijsvrij zal zijn. Die waarschuwing lieten Amerikaanse wetenschappers maandag horen op een bijeenkomst van de Amerikaanse Vereniging van Geofysici in San Francisco, aldus de BBC. Lees verder »

2,5 % Amazone in één klap beschermd
20 december 2006 | bron: WNF.nl

Amazone-regenwoudHet Wereld Natuur Fonds is blij met het besluit van de gouverneur van de Braziliaanse staat Pará om 164.000 km2 Amazone-regenwoud, meer dan vier keer Nederland, tot beschermd gebied te verklaren. De nieuwe beschermde gebieden liggen grotendeels in het noorden van Bazilië, tussen de grens met Guyana en Suriname en de Amazone-rivier. Lees verder »

Schietpartij op Mount Everest
11 oktober 2006 | bron: Nu.nl

Mount EverestKATHMANDU / LONDEN / SYDNEY - Chinese diplomaten in Kathmandu pogen westerse bergbeklimmers over te halen geen ruchtbaarheid te geven aan de beschieting van een groep Tibetanen bij Mount Everest. De berg staat op de grens van Nepal en door China ingelijfd Tibet. Het Britse dagblad The Independent meldde dit woensdag. Lees verder »

Weer twee doden op Mount Everest
3 juni 2006 | bron: Ice-X

Mount EverestEr zijn opnieuw twee klimmers om het leven gekomen op de flanken van de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest. Het zijn de Australier Lincoln Hall en de Duitser Thomas Weber. Lees verder »

Vastgeketende olifanten vrijgelaten in Tesso Nilo
16 mei 2006 | bron: WNF

Acht van de tien olifanten die bijna zeven weken geleden aan bomen werden vastgeketend in de provincie Riau op het Indonesische eiland Sumatra, zijn maandag door de lokale autoriteiten overgebracht naar Tesso Nilo National Park, een natuurgebied. Lees verder »

NL onderzoek naar klimaat in Groenland
28 april 2006 | bron: WNF

Drie Nederlandse en drie Engelse studenten zijn donderdag voor een tiendaagse poolreis naar het noorden van Groenland vertrokken om de effecten van aardeopwarming te meten. Als ambassadeurs van het Climate Change College vragen ze aandacht voor klimaatverandering. Ilona Bontekoning, Froukje Oostvogel en Andrew Segrave werden gekozen uit honderden kandidaten. Lees verder »

Kick Stam op weg voor 7e Seven Summit
24 april 2006 | bron: Ice-X

Dinsdag 9 mei vertrekt Kick Stam naar Alaska voor de beklimming van Denali (6.194m), de hoogste berg van Noord Amerika. Als hij de top haalt is hij de 93e klimmer die de 'Seven Summits' beklimt (met Carstenz-piramide). Lees verder »

EU schiet tekort bij aanpak illegale houtkap
21 april 2006 | bron: WNF

Het Wereld Natuur Fonds publiceert vandaag een ranglijst ‘Government Barometer’, die in kaart brengt wat de 22 EU-lidstaten en Zwitserland concreet ondernemen tegen illegale houtkap wereldwijd. De ranglijst laat zien dat er sinds 2004 weinig tot geen verbetering heeft plaatsgevonden. Lees verder »

Verwaarloosde olifanten Sumatra
12 april 2006 | bron: WNF

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft in een open brief de hulp van de Indonesische president Yudhoyono ingeroepen om in te grijpen in de precaire situatie waarin de laatste olifanten verkeren in de provincie Riau op het Indonesische eiland Sumatra. Aanleiding is de vondst van olifantenskeletten bij bomen, nadat eerder al tien wilde olifanten waren ontdekt die zonder verzorging aan een boom waren vastgeketend. Lees verder »

Illegale ivoorhandel in Angola verdubbeld
6 april 2006 | bron: WNF

De illegale ivoorhandel in Angola is in de laatste 12 à 18 maanden verdubbeld. Dat blijkt uit het rapport No Peace for Elephants: Unregulated Domestic Ivory Markets, dat vandaag wordt gepubliceerd door bureau Traffic. Lees verder »

Top Aconcagua via Traverse
16 februari 2006 | bron: Edward Bekker Ski & Alpinisme

Aconcagua overschrijding via de Vacasroute georganiseerd door Edward Bekker Ski & Alpinisme geslaagd. Lees verder »

4PEAKS eXpeditie bereikt top Aconcagua
15 februari 2006 | bron: 4peaks

4PEAKS eXpeditieteam vanuit Mendoza, Argentinie - Op 10 februari jongsleden bereikte klimmer George Zieba de top van de Aconcagua, het eerste doel van de 4PEAKS eXpeditie. Lees verder »

Miljoen jaar oud ijs ontdekt op Antartica
26 januari 2006 | bron: Nu.nl

Japanse wetenschappelijk onderzoekers zijn bij boorwerkzaamheden op Antarctica op een diepte van ruim drieduizend meter gestoten op een ijslaag die mogelijk een miljoen jaar oud is. Een medewerker van het Japanse ministerie van onderwijs en wetenschappen, Yuji Umezaki, heeft dit dinsdag bekendgemaakt. Lees verder »

Heinrich Harrer overleden
12 januari 2006 | bron: NKBV

De Oostenrijkse bergbeklimmer Heinrich Harrer is zaterdag op 93-jarige leeftijd overleden. Lees verder »

4PEAKS eXpedition start in januari 2006
12 januari 2006 | bron: 4peaks

Eind januari 2006 vertrekken de Nederlander Twan van Bakel en de Pool George Zięba naar de Hoge Andes in Zuid-Amerika. Het doel van hun 4PEAKS eXpedition is de beklimming van de vier hoogste toppen van deze indrukwekkende bergketen. Lees verder »