Spring naar content

nieuwsarchief 2007

Heb jij interessant nieuws voor Ice-X.nl? Stuur je bericht via het contactformulier.

Persbericht UCBeyond expeditie
20 december 2007 | bron: C-Mex

Ook met een chronische ziekte kun je een topprestatie leverenAmsterdam, 20 december 2007 - Bewijzen dat mensen met een chronische ziekte tot grote prestaties in staat zijn levert soms indrukwekkende initiatieven op. De UCBeyond expeditie 2008 naar de Cerro Aconcagua (6962 meter) is een dergelijk initiatief. Op 3 januari 2008 vertrekken tien expeditieleden en hun begeleiders naar het Andesgebergte in ArgentiniĆ« om de Cerro Aconcagua te beklimmen. Alle tien deelnemers aan deze expeditie hebben een chronische darmziekte (ziekte van Crohn of Colitis ulcerosa). Lees verder »

Tentoonstelling ALS HET IJS SMELT
3 december 2007 | bron: WNF

ALS HET IJS SMELT"Als het ijs smelt" is de titel van de tentoonstelling over het leven op de Noordpool en de gevolgen van klimaatverandering in Museum Volkenkunde, Leiden. Lees verder »

Greenpeace: SMS-actie OERBOSVRIJ!
12 oktober 2007 | bron: Greenpeace

stapel gekapt hout in CongoAl in 1991 heeft onze regering toegezegd de bijdrage van de Nederlandse economie aan wereldwijde ontbossing te willen stoppen. Toch blijft Nederland verantwoordelijk voor de kap van grote stukken oerbos. Door onze import van allerlei producten is er in de afgelopen tien jaar (van 1995 tot 2005) meer dan 1.5 miljoen hectare bos verwoest. Lees verder »

Lezing Kiek Stam over beklimming 7 Summits
30 september 2007 | bron: Persbericht

Kiek Stam15 oktober a.s. houdt Kiek Stam een lezing over zijn beklimming van de 7 Summits in de bibliotheek in Mierlo. Aanvang 8 uur. Lees verder »

WNF: Geen vlaggen op de Noordpool, maar regels
27 september 2007 | bron: WNF

Zeeijs op de NoordpoolDe internationale gemeenschap moet harde afspraken maken om het Noordpool-gebied te beschermen. Er moet een verdrag komen met duidelijke regels, zodat landen niet te pas en te onpas gebieden kunnen claimen om ze economisch te exploiteren. Lees verder »

Nederlanders omgekomen in Tuxer Alpen, Oostenrijk
15 september 2007 | bron: AD.nl

de Tuxer Alpen in Zuid-Tirol, OostenrijkTwee Nederlanderse bergwandelaars zijn woensdag dood aangetroffen op de Tuxer Hauptkamm in het district Innsbruck in Oostenrijk.  Lees verder »

Ongeluk Poolse klimmers in Oostenrijk
15 september 2007 | bron: Nu.nl

Twee Poolse bergbeklimmers zijn vrijdag op de Grossglockner, de hoogste berg in Oostenrijk, verongelukt. Lees verder »

Succesvolle expeditie Groenland
11 juni 2007 | bron: WNF

Succesvolle expeditie GroenlandDe Nederlanders Philip de Roo, Joep Bovens en Eric Schlameisen keerden 1 juni terug in Nederland na een succesvolle oversteek van de Groenlandse ijskap. Lees verder »

Elbrus for Orange Babies topt Elbrus!
11 juni 2007 | bron: Elbrus for Orange Babies

Burgo Jansen, Floor Breeman en Guy Weski op de top van Mount ElbrusKaukasus, Rusland - Vrijdagochtend 1 juni 2007 om 8.15 uur stonden de Nederlanders Burgo Jansen, Floor Breeman en Guy Weski op de top van Mount Elbrus, met 5.642 meter de hoogste berg van Europa. Zij zijn ook de eersten die dit jaar van de top zijn geskied. Lees verder »

Samen naar de top
1 maart 2007 | bron: C-Mex

C-Mex, Chronic Mountaineering ExpeditionsDe stichting C-Mex, Chronic Mountaineering Expeditions, wil met een groep Crohn / colitis ulcerosa patiĆ«nten in december 2007/januari 2008 de top van de Aconcagua (6959 meter) gaan beklimmen. De Aconcagua is de hoogste berg buiten de Himalaya en maakt deel uit van de "seven summits". Hiermee wil de stichting laten zien dat een chronische ziekte geen belemmering hoeft te zijn voor het neerzetten van topprestaties. Lees verder »

Hulp aan Afrika naar Kilimanjaro!
11 januari 2007 | bron: Persbericht

Hulp aan Afrika"Hulp aan Afrika" is een initiatief van Hulp aan Kinderen, een stichting in oprichting. Middels een aantal verschillende activiteiten willen zij geld ophalen om een tweetal concrete projecten uit te voeren. Lees verder »