Spring naar content

nieuwsarchief 2008

Heb jij interessant nieuws voor Ice-X.nl? Stuur je bericht via het contactformulier.

Oversteek Groenland met de wind als motor
10 mei 2008 | bron: Nieuws WNF

Oversteek Groenland met de wind als motorAls oefening trokken ze vorig jaar in 26 dagen over Groenland, van de oost- naar de westkust. Nu is het grote werk begonnen: 2500 kilometer van zuid naar noord. Lees verder »

Klimmer Nepal uitgezet om 'Free Tibet'-vlag
29 april 2008 | bron: AP

Tibetaanse vlagKATHMANDU - Een Amerikaanse bergbeklimmer die in het basiskamp van de Mount Everest een vlag met de tekst 'Free Tibet' meedroeg is door Nepal uitgezet. De bergbeklimmer, William Brant Holland, mag bovendien de komende twee jaar geen enkele vorm van bergsport bedrijven in de Himalayastaat. Lees verder »

Klimaatverandering op de Noordpool: groter en sneller dan ooit voorspeld
24 april 2008 | bron: Nieuws WNF

Klimaatverandering op de Noordpool: groter en snelDe gevolgen van klimaatverandering op de Noordpool voltrekken zich sneller en zijn groter dan ooit door de wetenschap is voorspeld. Dit blijkt uit een nieuw rapport van het Wereld Natuur Fonds. Lees verder »

Nieuw ijs Noordpool dunner dan ooit
9 april 2008 | bron: Nieuws WNF

Nieuw ijs Noordpool dunner dan ooitHet zeeijs in het Noordpool-gebied is door de plaatselijk zeer strenge winter enorm in omvang toegenomen. In deze tijd van het jaar bereikt het ijs zijn maximale omvang: er ligt nu 15,2 miljoen vierkante kilometer zeeijs op de Noordpool. Lees verder »