Spring naar content

nieuwsarchief 2009

Heb jij interessant nieuws voor Ice-X.nl? Stuur je bericht via het contactformulier.

Zonsondergang bij Vernissage V
5 augustus 2009 | bron: Ice-X

Zonsondergang achter de MischabelgroepHet is al avond als ik tussen de enorme rotsblokken loop op de noordwest helling van de Mittaghorn, boven Saas Fee. De zon schijnt nog warm op m'n huid. Het dal ligt al in de schaduw, maar ik loop hoog daarboven. Lees verder »

Nederlandse bergbeklimmer komt om
4 juni 2009 | bron: Nu.nl

Basiskamp in TibetDEN HAAG - Een 52-jarige Nederlandse bergbeklimmer is dinsdag omgekomen bij de afdaling van een bergtop in Tibet. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag donderdag laten weten. Lees verder »

Klimmer krijgt geen straf voor fataal ongeval
24 februari 2009 | bron: Nu.nl

RechtershamerAMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft de 26-jarige sportklimmer Jeroen van 't H. dinsdag schuldig bevonden aan de dood van een 39-jarige vrouw op 13 mei vorig jaar. Lees verder »

International Broad Peak Expeditie 2009
19 februari 2009 | bron: NKBV.nl

Team van de IBPE 2009Op 6 juni 2009 vertrekt NKBV-lid Eelco Jansen met een zelf samengesteld team naar Pakistan. Doel is om als niet-commerciële expeditie de 8047 meter hoge Broad Peak te beklimmen zonder zuurstof en hoogtedragers. Lees verder »

WNF zet zich in voor Antarctica
12 februari 2009 | bron: WNF

Keizerpinguïns op de Dawson-Lambton gletsjer, AntarcticaPrins Willem-Alexander en prinses Máxima brachten het afgelopen weekend een bezoek aan Antarctica. Zij bekeken daar onder meer de effecten van de opwarming van de aarde. Het Wereld Natuur Fonds doet op Antarctica onderzoek naar onder andere de gevolgen van een temperatuursstijging van 2 graden Celcius op de natuur. Lees verder »