Spring naar content

nieuwsarchief 2010

Heb jij interessant nieuws voor Ice-X.nl? Stuur je bericht via het contactformulier.

WNF blij met uitstel boringen Noordpool
28 mei 2010 | bron: Nieuws WNF

NoordpoolHet Wereld Natuur Fonds (WNF) is blij met de beslissing van president Obama dat er komend half jaar geen begin mag worden gemaakt met exploratieboringen naar olie voor de kust van de staat Alaska. Lees verder »

14 x 8.000 door vrouw beklommen
9 mei 2010 | bron: NKBV

Annapurna, 8.091 meterZuid-Koreaanse Oh Eun-Sun claimt als eerste vrouw ter wereld de 14 hoogste bergen op aarde te heben beklommen. Op tv was live te zien hoe ze een vlag in de sneeuw plantte op de top van de Annapurna in Nepal. Lees verder »

Hond Dinthe naar 4.000-er Piramide Vincent!
4 mei 2010 | bron: Op naar de top

Sponsorproject NKFDDinthe, een Hollandse herder van 2 jaar, gaat deze zomer met haar baas Frans Vermeulen een 4.000-er in de Alpen beklimmen. Het doel is om geld in te zamelen voor het Nederlands KankerFonds voor Dieren. Lees verder »

Wouter van Dijk en Jeroen Vels naar Denali
6 maart 2010 | bron: NKBV

Denali, Cassin routeWouter van Dijk en Jeroen Vels vertrekken op 15 mei naar Alaska om een poging te doen de Denali te beklimmen via de Cassin-graat. De route is slechts eenmaal eerder door Nederlanders beklommen. Lees verder »

Nieuwe toppenlijst: Madeira
22 februari 2010 | bron: Ice-X

Landkaart van MadeiraIce-X heeft een nieuwe lijst samengesteld met alle toppen vanaf 1.000 meter op het eiland Madeira. Van elke top is de naam, hoogte en locatie/gebied aangegeven. En of de top door klimmers van Ice-X is beklommen. Lees verder »

Mount Cameroon wordt beschermd gebied
27 januari 2010 | bron: Nieuws WNF

Mount Cameroon (4.040m), Kameroen, AfrikaZeist - De natste berg van Afrika, vulkaan Mount Cameroon, is in Kameroen uitgeroepen tot nationaal park. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) stak hier veel tijd en energie in en noemt het nieuws 'een goed begin van het Jaar van de Biodiversiteit'. De berg en omgeving zijn namelijk heel bijzonder. Het is de op één na natste plek op aarde. Je vindt er veel bosolifanten en bedreigde apensoorten. Daar komt nog een onverwacht pluspunt bij; het gebied is onmisbaar in de strijd tegen prostaatproblemen. Lees verder »