Spring naar content

nieuwsarchief 2011

Heb jij interessant nieuws voor Ice-X.nl? Stuur je bericht via het contactformulier.

14 december 2011: 100 jaar verovering van de Zuidpool door Roald Amundsen
4 december 2011 | bron: persbericht

Boek 'Antarctica – De Belgen op de pool' door Johan LambrechtsOp 14 december 2011 is het 100 jaar geleden dat de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen als eerste mens ooit voet zette op de geografische Zuidpool, en dat wordt gevierd over de hele wereld. Naar aanleiding daarvan verschijnt een herziene editie van het succesvolle boek ‘Antarctica – De Belgen op de pool’ van reisjournalist en Antarctica-kenner Johan Lambrechts. Lees verder »

IJzige schoonheid in Frozen Planet van BBC Earth
16 november 2011 | bron: WNF

IJzige schoonheid in Frozen Planet van BBC EarthOp de drempel van de winter verschijnt in Nederland de nieuwste serie van het beroemde BBC Earth: Frozen Planet. De natuurdocumentaire, waar het Wereld Natuur Fonds zijn naam aan verbindt, voert de kijker mee naar de ijzige schoonheid van de Noordpool en Antarctica. Niet eerder zijn de laatste ongerepte wildernissen op aarde zo adembenemend in beeld gebracht. Lees verder »

Dikte ijskap Noordpool op historisch dieptepunt
16 oktober 2011 | bron: WNF

Dikte ijskap Noordpool op historisch dieptepuntZeist - Het zee-ijs op de Noordpool heeft dit jaar een historisch dieptepunt bereikt. Door een ongekend warme zomer is de ijskap afgesmolten tot 4,24 miljoen vierkante kilometer. Dieren die afhankelijk zijn van zee-ijs, zoals walrussen en ijsberen, hebben het daardoor moeilijker dan ooit om te overleven. Lees verder »

Smeltende ijskappen 'produceren' verboden landbouwgif
28 juli 2011 | bron: Nu.nl

Smeltende ijskappen 'produceren' verboden landbouwgif UTRECHT – Veel gifstoffen zijn decennia rond de polen neergeslagen. Nu de ijskappen daar smelten komen de bestrijdingsmiddelen opnieuw in het milieu terecht. Lees verder »

12 Toppen van NL in 24 uur
5 juni 2011 | bron: Ice-X

Ramon Sijmons en Boris Krielen hebben in het weekend van 4 en 5 juni hun 24-uurs race 12 Toppen van Nederland succesvol afgerond. In 23 uur en 34 minuten bereikten ze van elke provincie het hoogste punt. Lees verder »

Ronald Naar op 22 mei overleden
23 mei 2011 | bron: NKBV

Ronald NaarRonald Naar is op 22 mei overleden tijdens de beklimming van de Cho Oyu (8201m). Naar maakte deel uit van de Nederlandse HT Cho Oyu Expeditie 2011. Door de barre weersomstandigheden moest het team een dag eerder hun toppoging staken. Tijdens zijn afdeling van kamp 3 naar kamp 1 is Ronald Naar onwel geworden en overleden. Lees verder »

Noorse Lofoten: de natuur gaat voor olie en gas
17 maart 2011 | bron: WNF

Noorse LofotenNoorwegen - Geen olie- en gasboringen in de Lofoten. Deze belangrijke beslissing werd enkele dagen geleden genomen door de Noorse regering. Het besluit betekent goed nieuws voor de unieke natuur op en rond deze eilandengroep in het noorden van Noorwegen. Lees verder »

Boris Krielen terug uit de Hoge Atlas
23 februari 2011 | bron: Ice-X

Jbel Toubkal noordwand vanaf de noord colDe reis naar de Hoge Atlas in Marokko was een groot succes. Boris: "De sneeuwcondities waren goed. Ik heb 8 toppen beklommen, waaronder alle beoogde 4.000-ers, en schitterende routes gedaan." Lees verder »

Ice-X gaat klimmen in de Hoge Atlas, Marokko
11 januari 2011 | bron: Ice-X

Uitzicht vanaf Toubcal West op Ouanoukrim Timesguida, Ouanoukrim Ras en AkioudWoensdag 2 februari vertrekt Boris Krielen naar Marrakech in Marokko. Doel is de beklimming van enkele 4.000-ers in de Hoge Atlas. Lees verder »Boek 'Antarctica – De Belgen op de pool' door Johan Lambrechts

Boek 'Antarctica – De Belgen op de pool' door Johan Lambrechts