Spring naar content

nieuwsarchief 2012

Heb jij interessant nieuws voor Ice-X.nl? Stuur je bericht via het contactformulier.

Ice-X goes Ararat
22 september 2012 | bron: Ice-X

Boris Krielen op de top van Mount Agri Dagh or Ararat (5.137m)Maandag 17 september bereikte Boris Krielen solo de top van de 5.137 meter hoge Mount Ararat in Turkije. Hij kon op de valreep aansluiten bij een expeditie die werd georganiseerd door het Engelse Ascent Mountaineering. De ervaren lokale gids Burhan Cevarun van Ararat Adventures leverde de logistieke support. Lees verder »

Niveau Noordpoolijs onder laagterecord van 2007
27 augustus 2012 | bron: WNF

IJsbeer in het Noordpool gebiedZeist - Deze week is de hoeveelheid ijs op de Noordpool onder het laagterecord van 2007 gezakt. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse National Snow and Ice Data Center. De kans is groot dat het niveau nog verder daalt, omdat normaal gesproken het jaarlijkse minimum pas eind september bereikt wordt. Lees verder »

Shell verzwijgt risico's boren Noordpool
22 mei 2012 | bron: WNF

IJsberen op een ijsbergZeist - Shell wil in juli voor het eerst proefboringen op zee uitvoeren op de Noordpool. Het olieconcern zwijgt echter over de enorme risico's voor de natuur, schreef directeur van het Wereld Natuur Fonds (WNF), Johan van de Gronden, vanochtend op de opiniepagina van de Volkskrant. Een olielek in het kwetsbare Arctische gebied draait namelijk veel sneller dan elders uit op een natuurramp van ongekende omvang. Lees verder »Boris Krielen op de top van Mount Agri Dagh / Ararat (5.137m)

Boris Krielen op de top van Mount Agri Dagh / Ararat (5.137m)