Spring naar content

nieuwsarchief 2013

Heb jij interessant nieuws voor Ice-X.nl? Stuur je bericht via het contactformulier.

Berggeest beschermd - Afspraken over betere bescherming sneeuwluipaard
24 oktober 2013 | bron: WNF

SneeuwluipaardKirgizië en 11 andere landen in Centraal- en Zuid-Azië hebben historische afspraken gemaakt om de ernstig bedreigde sneeuwluipaarden en hun leefomgeving beter te beschermen. Lees verder »

Natuur wint van olieboringen in de Lofoten
4 oktober 2013 | bron: WNF

LofotenZeist - De nieuwe Noorse regering heeft besloten om natuurbescherming op de Lofoten voorrang te geven op olieboringen. Dat is goed nieuws voor de kwetsbare natuur rondom deze mooie Noorse eilandengroep. Lees verder »

Interactieve kaart WNF toont druk op Noordpool
14 mei 2013 | bron: WNF

Interactieve NoordpoolkaartWaar komt de kwetsbare natuur op de Noordpool in de verdrukking door olie- en gaswinning? En waar doorkruist de toenemende scheepvaart leefgebieden van walvissen, dolfijnen, vogels of andere waardevolle natuurgebieden? Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft een interactieve online kaart van het Arctisch gebied ontwikkeld waarop is te zien waar economische ontwikkelingen botsen met de natuur. Lees verder »

Road trip Zuid-Amerika 2013
25 maart 2013 | bron: Ice-X

Road trip South America 2013Road trip door Brazilië, Paraguay en Argentinië in Zuid-Amerika, en solo tocht door de Atacama woestijn naar de Ojos del Salado (6.893m), op de grens van Chili en Argentinië. Lees verder »