Spring naar content

media

Publicaties in de media over Ice-X


Aconcagua 2002

Aconcagua 2002
30 december 2002 | bron: NKBV

Aconcagua 2002Vrijdag 29 maart bereikte Boris Krielen solo tijdens de beruchte sneeuwstorm Viento Blanco de top van de 6.962 meter hoge Aconcagua, de hoogste berg van Zuid Amerika en tevens de hoogste berg van het westelijk halfrond. Hiermee heeft Ice-X er weer een "Seven Summit" bij! Lees verder »


Algemeen

Mannenvakanties
1 januari 2005 | bron: Best Life Magazine | auteur: Mike de Leede

MannenvakantiesOp vakantie met het hele gezin kan heel leuk zijn. Vooral als je van tevoren weet dat je drie maanden daarna ook met een groep vrienden op pad gaat "De golfvakanties zijn onze ultieme uitlaatklep, waarbij we èèn keer per jaar terug mogen naar onze pubertijd!" Vijf vriendenclubs over hun favoriete reisbestemming. Lees verder »


Everest 2004

Op zoek naar heilige graal op Chomolungma
14 augustus 2004 | bron: Haagsche Courant | auteur: Robin Rotman

Op zoek naar heilige graal op ChomolungmaDEN HAAG - Het wordt bikkelen voor Hagenaar Boris Krielen (34). Morgen vertrekt hij naar Nepal om de Mount Everest te beklimmen via de noordkant. Daar is het nu al min 25 graden. Lees verder »

Haagse klimmer zoekt het hogerop
11 augustus 2004 | bron: De Posthoorn | auteur: Ronald Stam

Haagse klimmer zoekt het hogeropDEN HAAG - De meeste Hagenaars zoeken deze dagen de zon op. Boris Krielen niet. Op 15 augustus vertrekt hij naar Nepal. In barre omstandigheden wil hij een poging doen de Mount Everest te beklimmen. Lees verder »

Krielen beklimt Mount Everest
29 juli 2004 | bron: Stadskrant Veghel

Krielen beklimt Mount EverestVEGHEL - Boris Krielen uit Veghel neemt deel aan de Nederlandse Chomolungma Expeditie 2004. Het zevenkoppige Nederlandse team vertrekt zaterdag 15 augustus naar Nepal. Doel is de beklimming van de Mount Everest (8.850m) via Noordcol en de noordoostgraat. Lees verder »

Krielen beklimt Mount Everest
28 juli 2004 | bron: Stads TV 11

2 pagina's op de Kabelkrant.

Boris Krielen vertrekt snel naar Mount Everest
27 juli 2004 | bron: Haagsche Courant

Boris Krielen vertrekt snel naar Mount EverestEen zevenkoppige, volledig Nederlands team vertrekt zaterdag 15 augustus naar Nepal. Doel is de beklimming van Mount Everest (8.850m) via de Noordcol en de noordoostgraat. Lees verder »

Krielen gaat Mount Everest beklimmen
26 juli 2004 | bron: Kliknieuws

Krielen gaat Mount Everest beklimmenVEGHEL - Boris Krielen uit Veghel neemt deel aan de Nederlandse Chomolungma Expeditie 2004. Het zevenkoppige Nederlandse team vertrekt zaterdag 15 augustus naar Nepal. Doel is de beklimming van de Mount Everest (8.850 mtr.) via Noordcol en de noordoostgraad. Lees verder »


IJsland 1997

Koude rillingen in IJsland
1 oktober 1999 | bron: De Wereldfietser, nummer 4, najaar 1999 | auteur: Boris Krielen

Koude rillingen in IJsland'IJsrichels, valpartijen en bedorven haai' Publicatie van het reisverhaal van de Nederlandse IJsland Expeditie 1997 in het tijdschrift De Wereldfietser. Lees verder »


IJsland 2004

We hoeven niet te zeggen dat we de top hebben gehaald. Het is voor onszelf
10 maart 2004 | bron: Haagsche Courant | auteur: Jacques Geluk

We hoeven niet te zeggen dat we de top hebben gehaald. Het is voor onszelf"Lichamelijke inspanning betekent geestelijke ontspanning. Tijdens een lange tocht is er genoeg tijd om je gedachten te laten afdwalen", zegt Ramon Sijmons (27). Lees verder »

Je bent nergens, als het in je kop niet goed zit
8 maart 2004 | bron: Haagsche Courant | auteur: Lizette Bremer

Je bent nergens, als het in je kop niet goed zitBoris Krielen en Ramon Sijmons bereikten op dinsdag 24 februari met hun fiets de plaats Egilsstadir in oost-IJsland. Nooit eerder werd deze tocht vanaf Kevlavik gefietst in de winter. Krielen (33) over het nut van kou, storm en regen. Lees verder »

Hagenaars: fietsprimeur in het noorden van IJsland
2 maart 2004 | bron: Haagsche Courant

Hagenaars: fietsprimeur in het noorden van IJslandDe Hagenaars Ramon Sijmons (27) en Boris Krielen (33) hebben vorige week de plaats Egilsstadir in oost IJsland - na 830 kilometer het eindpunt van hun expeditie - bereikt. Lees verder »

Expeditie IJsland 2004 op TV in IJsland
25 februari 2004 | bron: TV in IJsland

Op de dag dat we terugvliegen van Egilstadir naar Reykjavik doen we een interview, buiten op de luchthaven. Dit wordt diezelfde avond op TV uitgezonden in IJsland.

In Gesprek Met... Boris Krielen
18 december 2003 | bron: Stadskrant Veghel | auteur: Ted Gijsel

In Gesprek Met... Boris KrielenVEGHEL/DEN HAAG - "De winter in IJsland is bar, die vochtige kou gaat overal doorheen. Wat dat betreft is de kou in Rusland een stuk prettiger." Het zijn de woorden van Boris Krielen, tegenwoordig woonachtig in Den Haag maar afkomstig uit Veghel. Op 10 februari vertrekt Boris (33) samen met Ramon Simons (26) voor een fietstocht over 800 kilometer, die de hele noordkust van IJsland bestrijkt. Lees verder »

Boris Krielen met fiets door IJsland
18 december 2003 | bron: Stadskrant Veghel | auteur: Ted Gijsel

Boris Krielen met fiets door IJslandVEGHEL/DEN HAAG - "De winter in IJsland is bar, die vochtige kou gaat overal doorheen. Wat dat betreft is de kou in Rusland een stuk prettiger." Lees verder »

De kou in Rusland is een stuk prettiger
18 december 2003 | bron: Kliknieuws

De kou in Rusland is een stuk prettigerVEGHEL/DEN HAAG - "De winter in IJsland is bar, die vochtige kou gaat overal doorheen. Wat dat betreft is de kou in Rusland een stuk prettiger." Het zijn de woorden van Boris Krielen, tegenwoordig woonachtig in Den Haag maar afkomstig uit Veghel. Op 10 februari vertrekt Boris (33) samen met Ramon Simons (26) voor een fietstocht over 800 kilometer, die de hele noordkust van IJsland bestrijkt. Lees verder »

IJsland 2004 - 800 km per ATB over IJsland in de winter!
10 december 2003 | bron: mountainbike.nl

IJsland 2004 - 800 km per ATB over IJsland in de winter!10 februari 2004 start voor Ramon Sijmons (26) en Boris Krielen (33) de unieke expeditie IJsland 2004: 800 kilometer per ATB door noord IJsland in de winter. Januari 1997 rondde Boris als eerste solo de zuidkant. Nu is de noordkant het doel. Meer bergen, een ruim 1.000 meter hoge bergpas, meer onverharde weg, 250 kilometer onherbergzame grindwoestijn, windkracht 10, slagregen, hagel, sneeuw, dikke lagen ijs op de weg. Een spectaculaire uitdaging!  Lees verder »


Kurumdi 2003

Kurumdi Expedition 2003
2 juli 2003 | bron: NKBV

Kurumdi Expedition 2003Zaterdag 28 juni 2003, vertrok Boris Krielen naar de Zaalaiskiy-range in de Grote Trans Pamir, Kyrgyzstan, midden Azië. Dit spectaculaire gebied - slechts 70 kilometer ten oosten van de meer bekende Peak Lenin - is tot drie jaar geleden volledig afgesloten geweest voor buitenlanders. Wegen of dorpen zijn hier niet te vinden. Het gebied is zelfs nauwelijks in kaart gebracht. Lees verder »

Krielen wil top Kurumdi beklimmen
20 juni 2003 | bron: Kliknieuws

Krielen wil top Kurumdi beklimmenVEGHEL - Boris Krielen (32) vertrekt 28 juni naar de Zaalaiskiy-range in de Grote Trans Pamir, Kyrgyzstan, midden Azië. De oud-Veghelaar wil daar de Kurumdi beklimmen. Lees verder »


Noordkaap 1993

Heelhuids terug van de Noordkaap
27 januari 1994 | bron: Stadskrant Veghel

Heelhuids terug van de NoordkaapVEGHEL - Afgelopen vrijdagavond om 22.15 uur eindigden de allerlaatste kilometers van de 1000 kilometerlange terugtocht op de fiets, voor 't Gat in de Markt in Veghel, waar Boris Krielen door zijn vrienden werd opgewacht. Lees verder »

Boris Krielen weer aan terugreis begonnen
20 januari 1994 | bron: Stadskrant Veghel

Boris Krielen weer aan terugreis begonnenVEGHEL - Boris Krielen heeft zijn tocht richting het noorden volbracht en keert inmiddels weer richting het zuiden. Via zijn familie onderhoudt hij contact met Stadskrant Veghel, die zijn vorderingen op de voet volgt. Hier is de 'tussenstand', zoals die op 17 januari bekend was. Lees verder »

Rechtstreeks vanaf De Noordkaap: Boris Krielen
13 januari 1994 | bron: Stadskrant Veghel

Rechtstreeks vanaf De Noordkaap: Boris KrielenHonningsvag/VEGHEL - Vanaf de Noordkaap, dankzij de medewerking van het kantoor Nordkapp Reisliv, kwam van Boris Krielen een fax binnen bij de Stadskrant. Lees verder »

Hoe vergaat het Boris Krielen op weg naar de Noordkaap?
6 januari 1994 | bron: Stadskrant Veghel

Hoe vergaat het Boris Krielen op weg naar de Noordkaap?VEGHEL - Afgelopen weekend is het Boris weer gelukt om naar huis te bellen en de thuisblijvers op de hoogte te stellen van zijn vorderingen. Lees verder »

Sykkeltur Nederland-Nordkapp: Morket verst
6 januari 1994 | bron: Framtid i Nord, Noorwegen | auteur: Tore Figenschau

Sykkeltur Nederland-Nordkapp: Morket verstHan kan ikke akkurat mistenkes for a vaere ute etter midnattsola, den 23-arige Nederlandske jus-studenten Boris Krielen, som den 19. desember dro fra heimbyen Veghel i Nederland med kurs for Nordkapp - pa sykkel! Lees verder »

Boris is testing southpole-bike in Winter-Norway
4 januari 1994 | bron: Fremover, Noorwegen | auteur: Roger Danielsen

Boris is testing southpole-bike in Winter-NorwayBoris Krielen (23) from Holland plans to go bicycling to the Southpole as the first person on the planet. Right now, he is testing his equipment in the harsh Norwegian winter-roads. During the New Years-weekend he was passing through Narvik and heading for The North Cape. Lees verder »

Til Nordkapp på sykkel
30 december 1993 | bron: Vest-Telemark Blad, Noorwegen | auteur: Geir

Til Nordkapp på sykkelNederlendaren Boris Krielen er på veg til Nordkapp - på sykkel. Fyrste overnattinga i Vest-Telemark var i Nissens heimbygd. Lees verder »

Tocht richting Noordkaap in 'sneeuwrijk' terrein
29 december 1993 | bron: Stadskrant Veghel

Tocht richting Noordkaap in 'sneeuwrijk' terreinVEGHEL - Afgelopen zondag kwam het eerste telefoontje van Boris, na herhaaldelijke pogingen, goed door. Af en toe toch wat geplaagd door de eenzaamheid, was hij heel blij zijn familie op tweede kerstdag nog te spreken. Lees verder »

Op weg naar de Noordkaap
22 december 1993 | bron: Stadskrant Veghel

Op weg naar de NoordkaapVEGHEL - Zondagochtend, 7.30 uur, vroeg uit de veren. Dré den Ouden, een veertigtal enthousiastelingen om uit te zwaaien, en eenzame fietser Boris Krielen. Nog donker, guur en regenachtig, en op zondag... daar is toch moed voor nodig. Lees verder »

Boris Krielen test slaapzak
25 november 1993 | bron: Stadskrant Veghel

Boris Krielen test slaapzakVEGHEL - Hij moet bij lage temperaturen geen problemen geven: de slaapzak die Boris Krielen meeneemt bij zijn fietstocht naar de Poolcirkel. Daarom stapte hij naar Van Rijsingen Diepvries om zijn slaapzak - liggend in een diepvrieskist - uit te testen bij een temperatuur van ongeveer -23°C. Lees verder »

Verkooppunten 'Noordkaap dichterbij'
18 november 1993 | bron: Stadskrant Veghel

Verkooppunten 'Noordkaap dichterbij'VEGHEL - Wat betreft de kaartverkoop voor de sponsoring van Boris Krielen, en het goede doel de ziekenomroep Zoobra, ontbreken - in het voorgaande artikel (red.) - drie verkooppunten. Lees verder »

Noordkaap komt dichterbij
11 november 1993 | bron: Stadskrant Veghel

Noordkaap komt dichterbijVEGHEL - Op zondagochtend 19 december zal Boris Krielen om 8.00 uur 's ochtends zijn tocht naar de Noordkaap starten. Hij vertrekt vanaf 't Gat in de Markt in Veghel. Lees verder »

Affiche sponsorkaarten
1 november 1993 | bron: Ice-X | auteur: Boris Krielen

Affiche sponsorkaartenOp 19 december vertrekt Boris Krielen met de fiets naar het noordelijkste punt van Europa; de Noordkaap in Noorwegen. Het doel van zijn reis is zoveel mogelijk geld verzamelen voor de ziekenomroep. U kunt hem steunen! Stuur ook een kaartje vanaf de Noordkaap! Lees verder »

Arctic Bike '93 als voorbereiding op Zuidpooltocht
28 oktober 1993 | bron: Stadskrant Veghel

Arctic Bike '93 als voorbereiding op ZuidpooltochtVEGHEL - De 23-jarige Veghelaar Boris Krielen draait zijn hand niet om voor sportieve uitdagingen. Een week na zijn tentamens, zo rond eind december, vertrekt hij voor een fietstocht naar de Noordkaap. Een tocht die zo'n vier weken in beslag zal nemen. Lees verder »

'Als ik op de maan kon fietsen, deed ik het'
1 oktober 1993 | bron: Brabants Dagblad

'Als ik op de maan kon fietsen, deed ik het'VEGHEL - Het liefst had hij zelf de Noord- en de Zuidpool ontdekt en hij vergelijkt zich met Churchill als het op baden aankomt. Boris Krielen (23) uit Veghel fietst in december naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa in Noorwegen. Lees verder »


Noordkaap 1995

Interview op Omroep Brabant (12 minuten)
25 april 1995 | bron: Omroep Brabant | auteur: Boris Krielen

Interview op Skyline Radio (15 minuten)
25 april 1995 | bron: Skyline Radio | auteur: Boris Krielen

Nederlandse Noordkaap Expeditie beëindigd
13 april 1995 | bron: Stadskrant Veghel

Nederlandse Noordkaap Expeditie beëindigdVEGHEL - Eerder dan verwacht is de Nederlandse Noordkaapexpeditie van Boris Krielen en Sven van Asperen tot een einde gekomen. Sven kwam over zijn tocht vertellen, waarbij duidelijk werd dat de panne die het tweetal met de aanhangwagens heeft gehad en ontmoetingen met mensen een groot stempel hebben gedrukt op het verloop van de reis. Lees verder »

Boris cyklar 440 mil till Nordkap
13 april 1995 | bron: Västerbottningen | auteur: Pär Schmidt

Boris cyklar 440 mil till NordkapE4:n (Vn) - Du har kanske sett honom komma cyklande längs E4:n? Boris Krielen från Holland som cyklar de 220 milen från Holland till Nordkap tur och retur. Lees verder »

Nederlandse Noordkaap Expeditie gestrand
6 april 1995 | bron: Stadskrant Veghel | auteur: Boris Krielen

Interview op Skyline Radio (7 minuten)
31 maart 1995 | bron: Skyline Radio | auteur: Boris Krielen

På cykle till Nordkap
31 maart 1995 | bron: Krant van Skellefteå | auteur: -

700 mil på cykel - som uppvärmning
30 maart 1995 | bron: Krant van Umeå | auteur: Anna Hellgren

700 mil på cykel - som uppvärmningUMEA (VF) - 24-årige Boris Krielen från Holland är på traningsläger inför en liten nätt cykeltur han planerar nästa år. Då ska han nämligen cykla till Nordpolen (red.: Sydpolen!), så i år värmer han upp med en runda från Holland tUl Nordkap och tillbaka. Lees verder »

Nederlandse Noordkaap Expeditie blijft karren lassen
30 maart 1995 | bron: Stadskrant Veghel

Nederlandse Noordkaap Expeditie blijft karren lassenVEGHEL - Boris Krielen en Sven van Asperen zijn op de flets onderweg naar de Noordkaap. Per fax houden zij de redactie van Stadskrant Veghel en het 'thuisfront' op de hoogte van hun bevindingen. Lees verder »

Han tar cykeln till Nordkapp
30 maart 1995 | bron: Krant van Umeå | auteur: Anna Hellgren

Han tar cykeln till Nordkapp24-årige Boris Krielen från Holland är på träningsläger inför en liten nätt cykeltur han planerar nästa år. Lees verder »

Lättklädda cyklister på väg till Nordkap
27 maart 1995 | bron: Krant van Härnösand | auteur: Mats Berglund

Lättklädda cyklister på väg till NordkapHÄRNÖSAND (VA) Två lättklädda cyklister anlände på söndagskvällen till Härnösand, på sin väg till Nordkap. Cyklisterna Boris Krielen och Sven van Asperen startade sin 322 mila resa från Holland för 22 dagar sedan. Lees verder »

Interview in de krant van Söderhamn
25 maart 1995 | bron: Kroniken Söderhamn | auteur: Boris Krielen

Interview op Skyline Radio (6 minuten)
24 maart 1995 | bron: Skyline Radio | auteur: Boris Krielen

Nederlandse Noordkaap Expeditie in Zweden
23 maart 1995 | bron: Stadskrant Veghel

Nederlandse Noordkaap Expeditie in ZwedenVEGHEL / KUMLA - Boris Krielen en Sven van Asperen rijden op de fiets naar de Noordkaap. Wekelijks sturen zij een fax met hun ervaringen van onderweg. Deze week de derde aflevering. Lees verder »

Interview op Skyline Radio (9 minuten)
17 maart 1995 | bron: Skyline Radio | auteur: Boris Krielen

Nederlandse Noordkaap Expeditie gaat door
16 maart 1995 | bron: Stadskrant Veghel

Nederlandse Noordkaap Expeditie gaat doorBoris Krielen en Sven van Asperen maken een fietstocht naar de Noordkaap. Via de fax houden zij het thuisfront op de hoogte van hun verrichtingen. Lees verder »

Interview op Skyline Radio (7 minuten)
10 maart 1995 | bron: Skyline Radio | auteur: Boris Krielen

Nederlandse Noordkaap Expeditie gestart
9 maart 1995 | bron: Stadskrant Veghel

Nederlandse Noordkaap Expeditie gestartVEGHEL - Zaterdag om acht uur in de ochtend verzamelden zich de eerste mensen bij 't Gat in de Markt aan de Markt. Zij wilden Boris Krielen en Sven van Asperen sterken bij hun vertrek naar de Noordkaap. Toen de eigenaar van het café, Dré den Ouden arriveerde, was er ook koffie voor de inmiddels afkoelende mensen. Lees verder »

'We hopen op 40 graden onder nul'
4 maart 1995 | bron: Brabants Dagblad | auteur: Seger Pijnenburg

'We hopen op 40 graden onder nul'De Nederlandse Noordkaap Expeditie vertrekt vanochtend vanaf de markt in Veghel. Boris Krielen en Sven van Asperen klimmen om negen uur op hun geprepareerde ATB's. Vóór hen ligt een tocht naar het noordelijkste puntje van Finland: de Noordkaap. Lees verder »

Boris Krielen zonder bevoorrading naar Noordkaap
2 maart 1995 | bron: Stadskrant Veghel

Boris Krielen zonder bevoorrading naar NoordkaapVEGHEL - Het uitgangspunt van een fietstocht over de Zuidpool blijft Boris Krielen voor ogen staan. Als voorbereiding vertrekt hij aanstaande zaterdag voor de tweede keer naar de Noordkaap in het gezelschap van Sven van Asperen. Via een andere route en met de bedoeling om zonder tussentijdse bevoorrading aan te komen. Lees verder »

Interview op Skyline Radio (5 minuten)
27 februari 1995 | bron: Skyline Radio | auteur: Boris Krielen

Op fiets naar Noordkaap als 'zonnen in Spanje'
3 februari 1995 | bron: Weekblad Oost Brabant | auteur: -

Nederlandse Noordkaap Expeditie op herhaling in nieuwe uitvoering
5 januari 1995 | bron: Stadskrant Veghel

Nederlandse Noordkaap Expeditie op herhaling in nieuwe uitvoeringVEGHEL - Hij stapt opnieuw op zijn fiets om richting de Noordkaap te vertrekken, en neemt dit keer zijn vriend mee. Boris Krielen en Sven van Asperen bestijgen hun stalen ros op 4 maart aanstaande, en gaan zich volgepakt op weg begeven om dit keer een 'ongesteunde expeditie' naar de Noordkaap te volbrengen. Zij fietsen 3200 kilometer in dertig dagen, en vliegen daarna terug. Lees verder »


Noordkaap 2015

TV: Cyklar i snön till Nordkap
21 januari 2015 | bron: Värnamo Nyheter | auteur: Christer Nordmark

TV: Cyklar i snön till NordkapVärnamo. Många värnamobor trodde inte sina ögon. Mitt i den decimeterhöga snöyran kom en man cyklande med släpkärra - på väg till Nordkap. Natten hade han tillbringat i tält.  Lees verder »

7268 km fietsen door koude duisternis
16 januari 2015 | bron: Het Hele Westland | auteur: René de Hoog

7268 km fietsen door koude duisternisAfgelopen zaterdag is Boris Krielen vertrokken voor een bijna drie maanden durende fietstocht van 7268 kilometer lang door Scandinavië. Naast kou en veel duisternis, zal de 44-jarige avonturier ook de hoogste bergen van Denemarken, Finland, Zweden en Noorwegen trotseren. Hij rijdt er zelfs voor om. De fiets van Krielen wordt gesponsord door Kester2Wielers, waar hij al geruime tijd klant is. De start van de tocht was dan ook bij de Wateringse wielerhandel. Lees verder »

Kestler2Wielers sponsort monsterfietstocht
14 januari 2015 | bron: Wateringse Krant | auteur: René de Hoog

Kestler2Wielers sponsort monsterfietstochtAfgelopen zaterdag is Boris Krielen vertrokken voor een bijna drie maanden durende fietstocht van 7268 kilometer lang door Scandinavië. Naast kou en veel duisternis, zal de 44-jarige avonturier ook de hoogste bergen van Denemarken, Finland, Zweden en Noorwegen trotseren. Hij doet dit op een fiets die wordt gesponsord door het Wateringsen Kester2Wielers, tevens het vertrekpunt van de tocht. Lees verder »

Arctic Bike 2015 - 7200 kilometrů na kole zcela zazimovanou Skandinávií
14 december 2014 | bron: Pohora.cz | auteur: Ondra Němeček

Arctic Bike 2015 - 7200 kilometrů na kole zcela zazimovanou SkandináviíNe nutně všechna polární dobrodružství se musí konat na naprostém severu, respektive jihu naší planety u pólů. Pořádnou polární expedici na svém cyklistickém speciálu plánuje pro letošní zimu holandský dobrodruh Boris Krielen ve Skandinávii! Lees verder »

BULLS Copperhead 3
11 december 2014 | bron: BULLS Bikes

BULLS Copperhead 3Boris Krielen will attempt to ride a BULLS Copperhead 3 for more than 7200km (4473 miles) through a frozen landscape across Scandinavia in the dead of winter. Lees verder »

Arctic Bike 2015
4 december 2014 | bron: Utsidan.se

Arctic Bike 2015Boris cyklar på en MTB och har med sig all packning och klätterutrustning själv. Han kommer till största delen att bo i tält och laga sin mat. Någon gång i veckan kommer han dock att bo lite bekvämare med tillgång till dusch och möjlighet att ladda elektronisk utrustning. Lees verder »

EXPEDÍCIA: Arctic Bike 2015
4 december 2014 | bron: Outdoorfilmy.sk | auteur: Cili

EXPEDÍCIA: Arctic Bike 2015Boris Krielen štartuje 15. januára 2015 svoju arktickú expedíciu, na ktorej prejde za 80 dní 7200 km na horskom bicykli. Počas najchladnejšieho a najtemnejšieho obdobia v Škandinávii, chce prejsť z Holandska až po Severný Mys (Nordkapp) a späť. Boris svoju expedíciu začne v holandskom Haagu, odkiaľ sa cez Švédsko a Fínsko dostane až na Severný Mys. Jeho spiatočná cesta bude viesť cez Nórsko. Lees verder »

Cycling 7200km Across Scandinavia in the Dead of Winter
3 december 2014 | bron: The Adventure Blog | auteur: Kraig Becker

Cycling 7200km Across Scandinavia in the Dead of WinterNot all of the big winter expeditions are taking place in the Antarctic – or on major mountains – this year. In fact, one of the most challenging winter journeys will actually be taking place in Scandinavia, where explorer Boris Krielen will attempt to ride a bike for more than 7200km (4473 miles) through a frozen landscape that will provide plenty of obstacles along the way. Boris is calling his expedition Arctic Bike 2015, and he expects to get started in January. Lees het originele artikel »


Noordpool 1996

Dertig vingers en dertig tenen haalden de Noordpool niet
6 mei 1996 | bron: Trouw | auteur: Verslaggevers SCHIPHOL

Dertig vingers en dertig tenen haalden de Noordpool nietVan een onzer verslaggevers SCHIPHOL - Uiteindelijk was de hond het verstandigst. Sledehond Pebbles weigerde donderdag 25 april geregeld om nog verder te lopen, omdat ze om de paar stappen tot haar buik in de sneeuw zakte. Toen keek ook Marc Cornelissen nog eens goed naar het ijslandschap en zag dat het geen zin meer had. De 'wereldprimeur', een tocht op eigen kracht van twee Nederlanders naar de magnetische Noordpool, deels op de fiets, ging niet door. Lees verder »

IJsberen en koude knakken moreel noordpoolfietsers
6 mei 1996 | bron: Volkskrant | auteur: Peter Middendorp

IJsberen en koude knakken moreel noordpoolfietsersDrie noordpoolfietsers keerden zaterdag onbeschadigd terug van de Vickspedition, een spectaculaire fietstocht over vierhonderd kilometer naar de magnetische noordpool op het Canadese Ellef Ringnes Island.... Lees verder »


Peak Lenin 2002

Dutch Peak Lenin Expedition 2002
30 december 2002 | bron: NKBV

Dutch Peak Lenin Expedition 2002Klimmen naar 7.134 meter voor CliniClowns! De afgelopen weken hebben Boris Krielen en Ramon Sijmons geprobeerd deze top te halen. Jammergenoeg is de top door deze twee klimmers niet gehaald. Ramon was geveld door griep en Boris maakte op 6800 meter de beslissing om terug te keren. Lees verder »

Oud-Veghelaar beklimt Peak Lenin
22 augustus 2002 | bron: Kliknieuws

Oud-Veghelaar beklimt Peak LeninVEGHEL - Een klimexpeditie naar de 7.134 meter hoge Peak Lenin in Kyrgyzstan ten bate van de CliniClowns. Dat is in een nutshell het plan van voormalig Veghelaar Boris Krielen en Ramon Sijmons. Vandaag vertrekken zij naar de Russische deelstaat. Lees verder »

Over de zevenduizend meter in Kyrgizië
20 augustus 2002 | bron: Haagsche Courant | auteur: Maaike Oppier

Over de zevenduizend meter in KyrgiziëOm hun eigen klimplezier een breder maatschappelijk doel te geven verkopen Boris, Ramon en Peter hoogtemeters. Voor de CliniClowns. De eerste keer naar Kyrgizië en over de 7000 meter. Lees verder »Interview voor het tijdschrift Best Life (januari 2005)

Interview voor het tijdschrift Best Life
(januari 2005)

Interview met de Haagsche Courant (20 augustus 2002)

Interview met de Haagsche Courant
(20 augustus 2002)

Interview met de Haagsche Courant (14 augustus 2004)

Interview met de Haagsche Courant
(14 augustus 2004)