Spring naar content
  • home
  • /
  • reisverhalen

reisverhalen

Korte verhalen, volledige reisverslagen en weblogs

Korte verhalen van Ice-X

zonsondergang bij Vernissage Berghaus
Maandag 31 augustus 2009, Alpen, Zwitserland

Het is al avond als ik tussen de enorme rotsblokken loop op de noordwest helling van de Mittaghorn, boven Saas Fee. De zon schijnt nog warm op m'n huid. Het dal ligt al in de schaduw, maar ik loop hoog daarboven. Lees verder »

treinreis Fès-Oujda
Donderdag 2 februari 1990, Marokko

Marokko, Fès, donderdag 2 februari 1990, 01:00 uur 's nachts. Het zou levensgevaarlijk zijn om 's nachts zonder begeleiding de stad in te gaan. Maar ik heb vreselijk honger. En hoe erg kan het nu helemaal zijn? Lees verder »

psychopaat in Zweden
Zaterdag 1 april 1995, Zweden,
Nederlandse Noordkaap Expeditie 1995

De afgelopen dagen ben ik te gast geweest in de Scandic Hotels in Umea, Skelleftea en Lulea. Ondanks dat ik elke dag zo'n 100 tot 135 kilometer heb gefietst door een ijzig landschap, heb ik meer het idee dat ik een luxe trainingsstage doorloop, dan dat ik bezig ben met een winterse fietsexpeditie door Scandinavië. Lees verder »

paradox in de sneeuw
Zaterdag 24 december 1993, Noorwegen,
Nederlandse Noordkaap Expeditie 1993

Hrrrrrrr hrrrrrrrrrr hhhrrrrrrrrrrrr hhrrrrrrr grrrrgrrrr hrrrr... Mijn banden rollen knarsend over de sneeuw. Trekken slingerende sporen door het wit. Twee ononderbroken rijen van miniscule blokjes. Stevig aangedrukte sneeuw, met hier en daar een ijzige richel waarop m'n wielen wegglijden. Lees verder »

om een kort verhaal lang te maken...
Vrijdag 1 september 2002, Mont Blanc, Frankrijk

De zwarte streep in de sneeuw voorspelde weinig goeds. Een gletscherspleet. Oppassen dus. Ik wilde eroverheen stappen aan de onderkant, waar de helling minder steil was. Ik zette een stap... een seconde later viel de vloer onder me vandaan... een tijdloze val die me de zwarte diepte in zou sleuren... alles ging vertraagd als in slowmotion... Lees verder »

griezelbos in Zweden
Maandag 20 maart 1995, Zweden,
Nederlandse Noordkaap Expeditie 1995

Deze dag begint als een echte maandag. De metalen buis die de aanhanger met de fiets verbindt is aan de bovenkant doorgescheurd. Het kost veel tijd voor we een bedrijf hebben gevonden waar ze dit kunnen repareren. Pas na vieren zitten we weer op de fiets. We proberen nog iets van de opgelopen achterstand in te halen, maar daarvoor is deze dag blijkbaar niet voorbestemd. Lees verder »

dwaallichtjes op de golven
Vrijdag 8 januari 1994, Noorwegen,
Nederlandse Noordkaap Expeditie 1993

De weg slingert langs de zee. In de verte stralen kleine lichtjes, dwaallichtjes op de golven. Verder is het helemaal donker. Geen huizen meer. Geen mensen. Een laatste auto komt voorbij rijden. Mijn wiel glijdt af en toe weg in de sneeuwranden die op de weg zijn gewaaid. Een zwaar wolkendek voorspelt nog veel meer sneeuw. Lees verder »