Elbrus 2000

Elbrus (5.642m), Kaukasus, Rusland

Seven Summits, Europa

In juli 2000 vertrokken Peter-Arjen, Boris en Ramon richting Moskou. Het vertrek was chaotischer dan gepland. De dag voor het vertrek was Peter-Arjen nog in een speld getrapt en die moest chirurgisch verwijderd worden.

Nederlandse Elbrus Expeditie 2000, een avontuur in Rusland!

Op Schiphol bleek dat het gewicht van de handbagage maar slechts 5 kilo mocht zijn, terwijl ons eerder verteld was dat we 10 kilo mee mochten nemen (en we in werkelijkheid meer dan 15 kilo bij ons hadden). Maar na wat diplomatiek overleg mochten we alles meenemen zonder bij te betalen. Hoe de expeditie in Rusland verder verliep? Dat lees je in de reisverslagen!


Locatie & kaart

De Elbrus is met 5.642 meter hoogte de hoogste berg van Europa, Rusland en de Kaukasus.

De Elbrus is een stratovulkaan in de Grote Kaukasus, in het zuidwesten van de autonome Russische republiek Kabardië-Balkarië, vlakbij de grens met Georgië en de autonome Russische republiek Karatsjaj-Tsjerkessië. De vulkaan is sinds ongeveer 2.000 jaar niet meer actief.

De berg heeft twee toppen en de betekenis van de naam Elbrus is dan ook “twee toppen”. In het Balkaars, de taal van de autochtone bevolking aan de voet van de berg, heet de berg Mingi-Taoe.